|
Ποικιλίες που διαθέτουμε:
Φυρανιά: Η κλασική ελληνική ποικιλία αμυγδάλου Φυρανιά. Μεγάλο σε μέγεθος, γλυκό σε γεύση, είναι η ιδανική επιλογή για όσους θέλουν να απολαύσουν ένα καλό αμύγδαλο.
Τέξας: Η κλασική ελληνική ποικιλία αμυγδάλου Τέξας. Αμυγδαλόψιχα ωμή 100% διατηρώντας όλα τα θρεπτικά συστατικά του. Πιο μικρό σε μέγεθος σε σχέση με τη φυρανιά, αλλά σίγουρα εξίσου νόστιμο.
|
|
|
|
Αμύγδαλα Τέξας:
Η κλασική ελληνική ποικιλία αμυγδάλου Τέξας.
Αμυγδαλόψιχα ωμή 100% διατηρώντας όλα τα θρεπτικά συστατικά του. Πιο μικρό σε μέγεθος σε σχέση με τη φυρανιά, αλλά σίγουρα εξίσου νόστιμο.
Μην ξεχνάτε να καταναλώνετε κάθε μέρα από μία χούφτα αμύγδαλα!
Συντήρηση: Διατηρούνται σε ξηρό και δροσερό μέρος για αρκετούς μήνες. Ιδανικά, τοποθετείστε τα στο ψυγείο για 1 χρόνο.
|
|
Αμυγδάλα Φυρανιά:
Η κλασική ελληνική ποικιλία αμυγδάλου Φυρανιά. Μεγάλο σε μέγεθος, γλυκό σε γεύση, είναι η ιδανική επιλογή για όσους θέλουν να απολαύσουν ένα καλό αμύγδαλο.
Καταναλώστε το μόνο του ή σε συνδυασμό με άλλους ξηρούς καρπούς!
Και μερικές ιδέες πως να τα καταναλώσετε: Τα αμύγδαλα μπορούν να καταναλωθούν με άπειρους τρόπους. Δοκιμάστε τα ωμά, ψημένα με αλάτι αλλά και ανάλατα, καραμελωμένα, αποφλοιωμένα αλλά και με φλοιό.
Συντήρηση: Διατηρούνται σε ξηρό και δροσερό μέρος για αρκετούς μήνες. Ιδανικά, τοποθετείστε τα στο ψυγείο για 1 χρόνο.
|
|
Αμύγδαλο Με Κέλυφος (Κόκκαλο):
Καταναλώστε το μόνο του ή σε συνδυασμό με άλλους ξηρούς καρπούς!
Και μερικές ιδέες πως να τα καταναλώσετε: Τα αμύγδαλα μπορούν να καταναλωθούν με άπειρους τρόπους. Δοκιμάστε τα ωμά, ψημένα με αλάτι αλλά και ανάλατα, καραμελωμένα, αποφλοιωμένα αλλά και με φλοιό.
Συντήρηση: Διατηρούνται σε ξηρό και δροσερό μέρος για αρκετούς μήνες. Ιδανικά, τοποθετείστε τα στο ψυγείο για 1 χρόνο.
|
|
Ελληνικά φρέσκα καρύδια:
Τα ελληνικά φρέσκα καρύδια Θεσσαλίας ( Κανάλια Βόλου ) θα τα βρεις εδώ.
Τα υπόλοιπα τα αφήνουμε στην φαντασία σου! Με ένα μήνυμα έρχονται γρήγορα στο σπίτι σου.
|
|
Αμυγδαλόψιχα Φέτα:
Αμυγδαλόψιχα Φέτα Σπασμένη Φυσική για Γλυκά
Ελληνική Αμυγδαλόψιχα φέτα Σπασμένη Φυσική Θεσσαλίας (Κανάλια Βόλου) για γλυκά, συσκευασμένα σε συσκευασία του ενός κιλού, δύο, τρία και πέντε κιλά.
|
|
Φουντούκι:
Φουντούκι, το υποκατάστατο της σοκολάτας! Ένας ωφέλιμος ξηρός καρπός, πλούσιος σε φώσφορο, κάλιο, μαγγάνιο & ψευδάργυρο. Χάρη στη γλυκιά του γεύση μπορεί να χρησιμοποιηθεί αλεσμένο ως βουτύρο, ενώ αν προσθέσετε σκόνη ωμού κακάο μπορείτε να δημιουργήσετε το δικό σας χειροποίητο spread!
Δοκιμάστε το ελληνικό μας φουντούκι ψημένο ανάλατο και απολαύστε τις ευεργετικές του ιδιότητες.
Με ένα μήνυμα έρχονται γρήγορα στο σπίτι σου συσκευασμένα σε συσκευασία του ενός κιλού, δύο, τρία και 5 κιλά.
|
|
Πικραμύγδαλο ελληνικό:
Το ελληνικό πικραμύγδαλο είναι ουσιαστικά η πικρή «καρδιά» του βερίκοκου ελληνικής παραγωγής, που θα βρείτε στα καταστήματά μας.
Είναι δηλαδή ο πυρήνας του φρούτου, το κουκούτσι του, που γευστικά είναι πικρό. Αυτή ακριβώς η πικρή του γεύση το κάνει σχεδόν ανεπιθύμητο στον ουρανίσκο, αφού το ευρύ κοινό δεν αγαπά και τόσο πολύ τις πικρές γεύσεις.
Όμως η αντικαρκινική αξία αυτού του καρπού είναι πραγματικά τεράστια! Η βιταμίνη B17 που περιέχει είναι ίσως η πιο ισχυρή αντικαρκινική βιταμίνη της Φύσης.
|
|
Φυστίκι Αιγίνης Κελυφωτό:
Τα φιστίκια είναι από τους καλύτερους ποιοτικά και πιο νόστιμους ξηρούς καρπούς.
Είναι μεγάλης θρεπτικής αξίας, πλούσια σε βιοτίνη, πρωτεΐνες και ανόργανα άλατα.Καταναλώνονται ψημένα με αλάτι, είτε νωπά ανάλατα. Χρησιμοποιούνται και στη ζαχαροπλαστική.
Στην Ελλάδα καλλιεργείται μία από τις καλύτερες ποικιλίες στον κόσμο, η Αιγινίτικη με τα περίφημα φιστίκια Αιγίνης. Η καλλιέργεια της φιστικιάς τα τελευταία χρόνια εκτός από την Αίγινα και τα Μέγαρα, που ήταν παραδοσιακά φιστικοπαραγωγές περιοχές, επεκτάθηκε στη Φθιώτιδα, Θεσσαλία, Βοιωτία και Εύβοια.
|
|
Φιστίκι αράπικο ψημένο χωρίς αλάτι:
Το φυτό που παράγει το φιστίκι ονομάζεται αραχίδα και κατάγεται από τη Νότια Αμερική.
Οι Πορτογάλοι ήταν εκείνοι που το έκαναν γνωστό στον υπόλοιπο κόσμο.
Σταδιακά η καλλιέργεια της αραχίδας επεκτάθηκε σε θερμά κλίματα σε όλο τον κόσμο.
Τα φιστίκια πάντως καθιερώθηκαν μετά τον Πρώτο και Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο επειδή ήταν πολύ δημοφιλή ανάμεσα στις συμμαχικές δυνάμεις. Τα φιστίκια εν γένει αποτελούν έναν από τους δημοφιλέστερους ξηρούς καρπούς στη χώρα μας.
Έχουν μεγάλη ποσότητα φυτικών στερολών, σχεδόν διπλάσια από τους άλλους ξηρούς καρπούς αλλά και τα υπόλοιπα τρόφιμα που θεωρούνται καλές πηγές. Έτσι, είναι πολύ αποτελεσματικά στην αντιμετώπιση της χοληστερίνης.
Τα φιστίκια, αυτός ο αγαπημένος καρπός, μπορεί να συνοδεύσει καθημερινά τη διατροφή μας και να μας χαρίσει πολλαπλά οφέλη!
|
|
Φιστίκι αράπικο ψημένο με αλάτι:
Τα φιστίκια εν γένει αποτελούν έναν από τους δημοφιλέστερους ξηρούς καρπούς στη χώρα μας. Έχουν μεγάλη ποσότητα φυτικών στερολών, σχεδόν διπλάσια από τους άλλους ξηρούς καρπούς αλλά και τα υπόλοιπα τρόφιμα που θεωρούνται καλές πηγές. Έτσι, είναι πολύ αποτελεσματικά στην αντιμετώπιση της χοληστερίνης.
Τα φιστίκια, αυτός ο αγαπημένος καρπός, μπορεί να συνοδεύσει καθημερινά τη διατροφή μας και να μας χαρίσει πολλαπλά οφέλη!
|
|
Κάσιους Ωμα:
Τα Κάσιους ανακαλύφθηκαν το 16ο αιώνα από τους Πορτογάλους στη Βραζιλία και από εκεί διαδόθηκαν στον υπόλοιπο κόσμο. Στην ελληνική αγορά τα βρίσκουμε όλο το χρόνο, εισαγόμενα από την Ινδία και το Βιετνάμ. Εισάγονται κατά κανόνα ωμά (και το χρώμα τους είναι άσπρο), τηγανίζονται ( ή ψήνονται ) και αλατίζονται και το χρώμα τους γίνεται χρυσό. Τα Κάσιους είναι πλούσια σε πρωτεΐνες αλλά περιέχουν κορεσμένα λιπαρά που αυξάνουν τη χοληστερίνη όταν τα τρώμε σε μεγάλες ποσότητες οπότε χρειάζεται μέτρο στην κατανάλωση τους!
Το προϊόν είναι διαθέσιμο σε: 1 kg, 2 kg, 5 kg, 25 kg.
|
|
Κάσιους Ψημένο Χωρίς Αλάτι:
Τα Κάσιους ανακαλύφθηκαν το 16ο αιώνα από τους Πορτογάλους στη Βραζιλία και από εκεί διαδόθηκαν στον υπόλοιπο κόσμο. Στην ελληνική αγορά τα βρίσκουμε όλο το χρόνο, εισαγόμενα από την Ινδία και το Βιετνάμ. Εισάγονται κατά κανόνα ωμά (και το χρώμα τους είναι άσπρο), τηγανίζονται ( ή ψήνονται ) και αλατίζονται και το χρώμα τους γίνεται χρυσό. Τα Κάσιους είναι πλούσια σε πρωτεΐνες αλλά περιέχουν κορεσμένα λιπαρά που αυξάνουν τη χοληστερίνη όταν τα τρώμε σε μεγάλες ποσότητες οπότε χρειάζεται μέτρο στην κατανάλωση τους!
Το προϊόν είναι διαθέσιμο σε: 1 kg, 2 kg, 5 kg, 25 kg.
|
|
Κάσιους Ψημένο Με Αλάτι:
Τα Κάσιους ανακαλύφθηκαν το 16ο αιώνα από τους Πορτογάλους στη Βραζιλία και από εκεί διαδόθηκαν στον υπόλοιπο κόσμο. Στην ελληνική αγορά τα βρίσκουμε όλο το χρόνο, εισαγόμενα από την Ινδία και το Βιετνάμ. Εισάγονται κατά κανόνα ωμά (και το χρώμα τους είναι άσπρο), τηγανίζονται ( ή ψήνονται ) και αλατίζονται και το χρώμα τους γίνεται χρυσό. Τα Κάσιους είναι πλούσια σε πρωτεΐνες αλλά περιέχουν κορεσμένα λιπαρά που αυξάνουν τη χοληστερίνη όταν τα τρώμε σε μεγάλες ποσότητες οπότε χρειάζεται μέτρο στην κατανάλωση τους!
Το προϊόν είναι διαθέσιμο σε: 1 kg, 2 kg, 5 kg, 25 kg.
|
|
Αποξηραμένα Cranberries:
Τα cranberries φυτρώνουν μόνο στη Β. Ευρώπη και στη Β. Αμερική, ανήκουν στην ευρύτερη οικογένεια των φρούτων, έχουν έντονο κόκκινο-πορφυρό χρώμα, σφαιρικό σχήμα και η γεύση τους είναι ελαφρώς ξινή. Τα cranberries έχουν χαμηλή θερμιδική αξία και ταυτόχρονα πολλά οφέλη για την υγεία.
ΧΡΗΣΗ: Τα αποξηραμένα cranberries συνήθως τρώγονται σκέτα αλλά μπορούν να συνδυαστούν και με γιαούρτι, δημητριακά, άλλα αποξηραμένα φρούτα και ξηρούς καρπούς. Μπορείτε επίσης να τα χρησιμοποιήσετε στο γλυκόξινο κοτόπουλο, στη γέμιση της γιορτινής γαλοπούλας, στις συνταγές με κυνήγι, στο ψαρονέφρι, στις σαλάτες αλλά και σε διάφορα γλυκίσματα όπως κέικ, μπισκότα, παστέλια, τάρτες, μαρμελάδα και μπάρες δημητριακών.
ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ: Για την σωστή αποθήκευσή των φρούτων, προτιμούμε δροσερά μέρη, χωρίς φως. Τα αποξηραμένα φρούτα μας διατηρούνται πάντα φρέσκα καθώς φυλάσσονται σε ειδικά ψυγεία στην απαιτούμενη υγρασία και θερμοκρασία.
Το προϊόν είναι διαθέσιμο σε: 1 kg 2 kg 5 kg 25 kg
|
|
Χουρμάδες Aπύρηνοι:
Η θρεπτική αξία των χουρμάδων: Οι χουρμάδες αποτελούνται κατά 70% περίπου από φυσικά σάκχαρα, κυρίως φρουκτόζη και γλυκόζη σε ίση αναλογία, γεγονός που τα κάνει πλούσια πηγή ενέργειας. Το υπόλοιπο 20% καταλαμβάνεται από πρωτεΐνες, φυτικές ίνες και διάφορα μικροθρεπτικά συστατικά όπως κάλιο, ασβέστιο, μαγνήσιο και φώσφορο.
Πιο συγκεκριμένα, 100γρ χουρμάδων αποδίδουν περίπου 280 kcal, ενώ μπορούν να καλύψουν τουλάχιστον το 15% των ημερήσιων αναγκών μας στα παραπάνω μέταλλα. Επίσης, οι χουρμάδες περιέχουν μικροποσότητες βιταμινών του συμπλέγματος Β, ενώ είναι πλούσια πηγή φυτικών ινών, κυρίως αδιάλυτων.
ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ: Για την σωστή αποθήκευσή των φρούτων, προτιμούμε δροσερά μέρη, χωρίς φως.Τα αποξηραμένα φρούτα μας διατηρούνται πάντα φρέσκα καθώς φυλάσσονται σε ειδικά ψυγεία στην απαιτούμενη υγρασία και θερμοκρασία.
Το προϊόν είναι διαθέσιμο σε: 1 kg 2 kg 5 kg 25 kg
|
|
Αποξηραμένα Βερίκοκα Χωρίς Ζάχαρη:
Τα Βερίκοκα είναι πλούσια σε βιταμίνη Α και δεν περιέχουν λιπαρά. Είναι μια καλή πηγή σιδήρου, καλίου, μαγνησίου και ποτασίου. Είναι επίσης εξαιρετικά πλούσια σε β-καροτένιο το οποίο βοηθάει στη πρόληψη του καρκίνου. Τα 40 γρ. αποξηραμένων βερίκοκων περιέχουν 120 θερμίδες.
Η τρυπτοφάνη είναι μια πρωτεΐνη η οποία αποβάλει το άγχος ενισχύοντας την διάθεση.
Το βερίκοκο περιέχει σε εξαιρετικές ποσότητες βιταμίνη C και A οι οποίες έχουν αντιοξειδωτική δράση, ενώ η τελευταία βοηθάει και στην όραση.
Η περιεκτικότητα του βερίκοκου σε β-καροτίνη και βιταμίνη C ενισχύει την δράση του υπέρ του ανοσοποιητικού συστήματος.
Επίσης ο σίδηρος είναι σύμμαχος του οργανισμού κατά της αναιμίας.
ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ: Αν θέλουμε να διατηρήσουμε τα αποξηραμένα μας για αρκετούς μήνες, πρέπει να κρατήσουμε οπωσδήποτε μακριά την υγρασία που εισχωρεί στα τρόφιμα και να φροντίσουμε ώστε η θερμοκρασία να μην ανεβαίνει πάνω από τους 15° C.
Η διατήρηση του αποξηραμένου αγαθού στην κουζίνα, λόγω της ζέστης και της υγρασίας που προκαλούνται από το μαγείρεμα, δεν επιτρέπεται. Ιδανικοί χώροι αποθήκευσης είναι ένα καλά αεριζόμενο τμήμα του υπογείου, η αποθήκη ή ένα αεριζόμενο ντουλάπι τροφίμων.
Επίσης πρέπει να αποφεύγονται το έντονο φως της ημέρας, όπως και η γειτνίαση με τρόφιμα που έχουν έντονη οσμή, π.χ. κρεμμύδια και σκόρδα. Η μυρωδιά περνάει πανεύκολα στο αποξηραμένο φρούτο.
|
|
Σύκα Ευβοίας Χωρίς Ζάχαρη (Άσπρα):
Τα φρέσκα σύκα, γνωστά και αγαπημένα, ευδοκιμούν κάθε τέλος καλοκαιριού.
Χάρη στην αποξηραμένη τους μορφή, μπορούμε να τα καταναλώνουμε όλο τον χρόνο και να λαμβάνουμε τα διατροφικά οφέλη τους.
Είναι πολύ γνωστή η περιεκτικότητά τους σε φυτικές ίνες και η δράση τους στην αντιμετώπιση της δυσκοιλιότητας.
Είναι εξαιρετική πηγή ασβεστίου, που θωρακίζει την υγεία του οργανισμού και ιδιαίτερα των οστών.
Είναι επίσης καλή πηγή σιδήρου και φυλλικού οξέος, γεγονός που τα καθιστά ιδανικά σε άτομα που πάσχουν από αναιμία.
Παράλληλα, είναι πλούσια σε κάλλιο, βιταμίνη C, μαγγάνιο και μαγνήσιο.
|
|
Σταφίδα Ξανθή:
Η καθημερινή κατανάλωση σταφίδας μπορεί προσφέρει αρκετά οφέλη για την υγεία διότι μας παρέχουν αρκετά απαραίτητα θρεπτικά συστατικά. Αποτελούν καλή πηγή φυτικών ινών, θειαμίνης, βιταμίνης B6, ριβοφλαβίνης, σιδήρου, φωσφόρου, καλίου, μαγνησίου και ασβεστίου.
|
|
Σταφίδα Μαύρη:
Την Μαύρη Σταφίδα μπορεί κανείς να τη βρει όλο το χρόνο, ενώ τελευταία έχει συνδεθεί, με τη βελτίωση και πρόληψη παθήσεων όπως η υπέρταση, ο διαβήτης, η χοληστερίνη και ο καρκίνος με αποτέλεσμα να θεωρείται υπερτροφή. Έχει χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη. Αυτό την καθιστά ιδανική τροφή για αυτούς που έχουν πρόβλημα με τη γλυκόζη τους αλλά και για αυτούς που προσέχουν τη διατροφή τους και θέλουν να καταναλώνουν τροφές που τους βοηθούν να μην πεινούν. Είναι πλούσια σε φυτικές ίνες. Αυτό σημαίνει κυρίως, ότι η μαύρη σταφίδα συμβάλει στην ομαλή λειτουργία του εντέρου.
|
|
Δαμάσκηνα Απύρηνα Αποξηραμένα:
Απολαυστικά, γλυκά, αποξηραμένα απύρηνα δαμάσκηνα χωρίς ζάχαρη με μαλακή υφή και πλούσια σάρκα. Αγαπημένο φρούτο μικρών και μεγάλων και ιδανικό, εύκολο, θρεπτικό σνακ για όλες τις ώρες τις ημέρας, μπορούν να καλύψουν την ανάγκη μας για γλυκό. Τα αποξηραμένα δαμάσκηνα εκτός από τα μεγάλα διατροφικά οφέλη τους, μπορούν να αποτελέσουν ένα πολύ καλό μικρό γεύμα για να ικανοποιήσουν την πείνα μας. Μπορούμε να τα καταναλώσουμε σκέτα ή να το συμπεριλάβουμε σε πολλές συνταγές μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|